dinsdag 4 november 2014

Wat wij de laatste dagen hebben uitgespookt ....

Eerst en vooral was mijn vader op 01/11 jarig en werd hij 89 lentes jong. Daar hij niet wild is van feestjes en rust boven alles verkiest hebben we hem toch stiekem verrast met een overvolle mand lekkere frangipanes van Lotus (89-stuks) en een mooie verjaardagskaart. Hij is een echte zoetekauw geworden sinds het overlijden van mijn moeder. Gelukkige verjaardag paps !!!



Later op de dag zijn we naar onze stacaravan getrokken. Even onthaasten ... tot rust komen. Het was dan ook schitterend weer. Normaliter is daar alles tegen deze periode al volledig winterklaar gemaakt, maar dit jaar hebben wij dankzij de weergoden wat langer mogen genieten.

Enkele kiekjes van vorig weekend ( met uitzondering de 2 foto's van de stacaravan zelf want die waren van deze zomer  ... toevallig ertussen gesukkeld bij het selecteren - sorry ! ). We hebben nog lekker zitten BBQ'en al genietend in de zon. Manlief in short en ik ... lekker niet :-)


Op de terugtocht naar huis nemen wij meestal een ( griezelige ) binnenweg door het bos. Met Halloween nog in het achterhoofd en veel fantasie was het onderweg weer dolle pret verzekerd.


Verder hebben we (nogmaals) lekkere pompoensoep gemaakt en zelfgebakken broodjes met maanzaad.



En dan kwam het goede nieuws voor Jules (mijn man). Wat een bofkont hé ! 
Sinterklaas had zijn pakje al gauw laten overkomen vanuit Spanje. De goede Sint weet dat hij verzot is op Iberische ham en wou hem al laten proeven van zijn cadeau. Deze ham is zeer gekend in Monte Regio (Madrid). Gewoon uit het vuistje met een glas wijn of als Tapas ..... Njamie !!!  Geleverd met houder, de nodige messen en olijfolie om het op de juiste manier te kunnen snijden en te serveren.
Ben benieuwd wat Sinterklaas dit jaar voor mij in petto heeft ... lol !!!



Als afsluiter van dit berichtje wens ik jullie nog een hele fijne week toe, een goede gezondheid en denk eraan ...
Liefs Tinne :-)




18 opmerkingen:

  1. Van harte gefeliciteerd met je vaders verjaardag, wat een prachtige leeftijd!! Ik had al even gegoogled op frangipanes, na je reactie op mijn blog. Ik had er nog nooit van gehoord. ;-)
    Wij hebben ook een caravan, al hebben wij 'm te koop staan. We komen er te weinig, op de één of andere manier komt het er niet van en de meiden willen ook graag eens ergens anders heen. Die van ons is al winterklaar, dat moet voor 1 november, dus mijn man is er vrijdag nog heen geweest.
    Mmm heerlijk pompoensoep, wij hebben het gisteren gegeten!
    Groetjes Marijke

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Een alternatief is uw caravan tussendoor verhuren en een periode vrijhouden als je zelf wenst te gaan. Mijn kids zijn nu volwassen en vinden het erg leuk om daar met hun vrienden eens een weekend te verblijven. Voordeel bij ons is dat het slechts 20 min. rijden is. Dus als de zon piept neemt mijn man vrijaf en uurtje later zijn we aan het genieten :-)
      Groetjes, Tinne

      Verwijderen
    2. Die van ons is ook maar een halfuurtje rijden. We hebben 'm nog niet verkocht. Onze kinderen komen er nu nooit, het is lastig te bereiken met openbaar vervoer, dat is een nadeel. We zullen er waarschijnlijk volgend seizoen in elk geval nog gebruik van maken.
      Ik ontving een Award en heb jou genomineerd als één van de 15 blogs. Doe ermee wat je wilt, zie het vooral als waardering en aanmoediging van mijn kant.
      Groetjes, Marijke

      Verwijderen
  2. Congrats to your father !
    Great pictures ! And yummy too !
    Have a nice day !
    Anna

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Thank you Anna. Your comment makes me happy.
      Have a nice day, greetings Tinne

      Verwijderen
  3. Ziet er allemaal lekker uit, enne...gefeliciteerd met je vader!!!
    Greetzz MG

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dank je. Wij zijn hier echte bourgondiërs aan het worden de laatste tijd. Zal aan de leeftijd liggen zeker? :-)
      Fijne dag, Tinne

      Verwijderen
  4. Wat fijn dat jullie vader's verjaardag nog steeds mogen vieren, gefeliciteerd!
    Frangipanes ken(de) ik niet, maar ik heb even geGoogled en ik begrijp dat het lekkere koekjes/taartjes zijn?
    Leuk die foto's van de stacaravan en het donkere bos, heerlijk om zo dicht bij huis er lekker tussenuit te kunnen zijn!
    Groetjes weer

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Inderdaad Marjan, hij is dan ook de enige ouder die we nog hebben.
      Blijkbaar zijn die koekjes bij jullie niet gekend. Die frangipane vind je zelfs terug onder vorm van taart, koffiekoeken enz ... Om de vingers van af te likken :-)
      Fijne dag nog !

      Verwijderen
  5. Dag Tinne, wat een fijne verjaardagsviering moet dat geweest zijn voor je vader. 89 kan al tellen hè. Mochten we dat maar worden. En de frangipannekes, echt lekker!
    Genieten in jullie stacaravan, ik kan het me voorstellen. Als wij met onze caravan weg zijn dan is dat net zo. Niet iedereen staat er voor open maar het is heerlijk als je het graag doet.
    En dan die Iberische ham, het water loopt me in de mond. Echt lekker. Hopelijk brengt de Sint voor jou net zo iets waar jij kunt van genieten al zul je nu toch ook al wel meedoen.
    Lieve groetjes,

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hij is momenteel de oudste in de familie en hopelijk mag hij nog jaren bij ons blijven.
      En ja, de caravan vind ik eveneens heerlijk.
      De sint mag mij hetzelfde brengen als vorig jaar. Gelukkig zijn, portie goede gezondheid en heel veel liefde. Meer moet dat niet zijn :-)
      Groetjes !!

      Verwijderen
  6. Dat gaat er gezellig aan toe ,en wat een mooi bos plekje zeg,daar kan je goed onthaasten

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Gefeliciteerd met je vader's verjaardag en wat een geweldige plek hebben jullie om tot rust te komen. Groetjes, Mariette

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Nog van harte! En wat hebben jullie een heerlijke tijd gehad!

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Congratulations your father! Their meals look great! Enjoy the ham! I eat almost every day! and olive oil is delicious! I always cook with olive oil! Have a nice day!

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Congratulations to your father! Lovely moments my friend! Kisses and hugs to you and your family! ༺♥༻༺♥༻ Thank you for your friendship! ༺♥༻༺♥༻

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Hola hermosa!!! aunque un poco tarde..cuando uno cumple años tarde un año en irse asi que estamos a tiempo de decirle a tu hermoso padre ¡Feliz Cumple 89!!!!! maravillosa edad, un baúl de tesoros vivos, cuánta experiencia vivida y transmitida y todo lo que además puede hacer..antes de que tenga que ocuparse de otros, porque seguramente tu querida madrecita está haciendo ahora, ocupándose de quienes las necesitan más que uds., ella se fué en el momento que uds. estaban preparados, eso no quiere decir que ella siga viviendo en vuestros corazones, ella te sigue abrazando con ese Amor tan grande que tiene el cielo, sé felíz, porque así lo quiere.
    Que maravilla la casa rodante, así le decimos en mi país,ohhhhh como me gustaria tener una para poder disfrutar de los viajes....pero el bosque me daria miedo y si veo alguna bruja como la de la foto...me muero!!!!!! lo del regalo a tu padre de los frangipanes Lotus...yo quiero probar alguno, no te quedó alguno por ahi??? ya que tenian 89!!!!! a mi también me gustan los dulces!!!!! Asi que Nicholas recibió desde España esa "exquisito" jamón!!!!! dile que lo envidio!!!!. Les mando un abrazo gigante!!!!!

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Dag Tinne, bedankt voor het hartverwarmende berichtje van vandaag. Voor jou even lieve wensen en groeten,
    Ymme

    BeantwoordenVerwijderen

Tiem Flies!

De laatste weken ontzettend druk gehad  maar heb toch mijn allerlaatste wintertruitje nog afgewerkt  Een eenvoudig modelletje ( geen patroon...