maandag 18 november 2013

Poncho met kabels

Weer wat zitten zoeken, surfen, handwerkboeken bovengehaald om wat inspiratie op te doen. Mutsen, sjaals heb ik al bij de vleet en zelfs nog eentje in de maak. Maar toch weeral de zin om een nieuw handwerkje te beginnen. Ditmaal eens breien voor de verandering.

 
Deze sjaal ligt al een tijdje te wachten. Ben deze aan het breien met wol van Schachenmayr ( Brazilia Pearls ). Is een pluizige, super zachte wol met hier en daar zilveren metalen pareltjes in. Een plezier om te breien maar o jee als ge een steek durft laten te vallen, dan is het corvee geblazen ... hihihi ... en natuurlijk vandaar dat dit project even op " stand by " werd gezet ( hmm hmm ... ).


Buiten deze sjaal heb ik eigenlijk nog enkele projecten liggen die alleen maar moeten afgewerkt worden, maar kon het weer niet laten hé ... ik zal wel de enige niet zijn die dat voor heeft zeker?  :-) of toch? ...

Uiteindelijk ben ik daarstraks begonnen aan het breien van een poncho. Zonder patroon daar dit op zich geen moeilijk model is ( 2 rechthoekige stroken ). In elke strook komen 3 kabels. Had nog wol liggen in antraciet kleur en vond dit wel mooi voor een poncho. Het wordt gebreid met naalden nr. 4 dus ik zal wel effe zoet zijn hiermee. De breedte bedraagt ongeveer een 45 cm en de lengte 75 cm. Het schema van de poncho ziet er zo uit :


mijn breisel tot nu toe ...
 

2 opmerkingen:

Tiem Flies!

De laatste weken ontzettend druk gehad  maar heb toch mijn allerlaatste wintertruitje nog afgewerkt  Een eenvoudig modelletje ( geen patroon...