Benodigdheden voor 40-tal wafels :
500 g zelfrijzende bloem - 500 g riet- of griessuiker - 7 eieren - 1 zakje puddingpoeder - 1 zakje vanillesuiker en 500 g solo
Werkwijze :
Meng de bloem met de suiker, puddingpoeder en vanillesuiker.
Meng de boter ( gesmolten) met de 7 eidooiers.
Klop het eiwitten stijf.
Meng daarna het mengsel van boter en eidooiers onder de bloem.( goed mengen!!! )
Als laatste schep je het opgeklopt stijf eiwitten eronder door ( niet roeren!!!)
Laat het wafelijzer warm worden en begin met bakken.
Tip :
Om eventueel kleven van de wafel aan het ijzer te voorkomen zet je het deegmengsel een 2-tal uren in de koelkast of gebruik Pam Cooking spray. Dit is een zuiver Canola olie die aanplakken voorkomt, geen calorieën bevat noch vetten of dergelijks.
Om eventueel kleven van de wafel aan het ijzer te voorkomen zet je het deegmengsel een 2-tal uren in de koelkast of gebruik Pam Cooking spray. Dit is een zuiver Canola olie die aanplakken voorkomt, geen calorieën bevat noch vetten of dergelijks.
Voor diabetici heb ik al hetzelfde recept gebruikt en de suiker vervangen door eenzelfde hoeveelheid
Tagatesse. Bakt prima en zijn even lekker als die met gewone suiker.
SMAKELIJK !!!
klinkt heerlijk en ziet er goed uit ♥
BeantwoordenVerwijderen