dinsdag 22 juli 2014

Give Away !!!!!


Opdracht Give Away :
(niet verplicht maar zou leuk zijn)

Vertel een leuke anekdote dat je ooit eens gehoord hebt of meemaakte tijdens en/of met het handwerken ... in elk geval moet het iets te maken hebben met handwerken. Ben benieuwd ... hihihi ..

Succes lieve bloggertjes :-)

18 opmerkingen:

 1. dat niet iedereen het handwerkvirus heeft bleek laatst. je kon een schoolklas opgeven voor het project schoolbreien. dus dat had ik gedaan met de klas van mijn zoon toen die ervan hoorde zei hij nou de dag dat we gaan breien op school ben ik ziek dat is echt niks voor mij dat jij dat leuk vind wil niet zeggen dat ik het leuk vind.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Sorry...don't know any...
  Have a nice day !
  Anna

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dear Anna. No problem.
   You can participate in the giveaway if you just leave a message.
   An anecdote is not necessary, however. Is just for the pleasure that we do so.
   Tinne

   Verwijderen
 3. Haha wat leuk! Met kerst breide ik bunty bunny. Je moest eerst de twee benen breien en daarna verder met het lijf. Pas bij het ineen zetten zag ik dat 1 pootje naar voor stond en eentje naar achter :-).

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat leuk bedacht...handwerkbloopers!!
  Ik heb altijd wel wat zelfgemaakte kleine kadootjes liggen voor als iemand geld vraagt of om bij een bosje bloemen te geven en maak dan soms ook wel meerdere van hetzelfde. Daardoor heb ik mijn schoonmoeder dus twee keer precies hetzelfde zeepzakje gegeven, ik was me nergens van bewust tot ze grapte "je dacht ze vind het zo leuk, ik geef er gewoon nog één"...:-) voelde best onnozel en sindsdien schrijf ik op wie ik wat heb gegeven, dat gebeurd me geen tweede keer!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. O jee ... gelukkig kan je daar achteraf om lachen, maar moment zelf is om door de grond te zakken denk ik ... :-)

   Verwijderen
 5. Het is al weer heel lang geleden. Onze oudste nu 25 was nog maar een kruipertje. Aangestoken door het breivirus, had een een trui gemaakt voor haar. Gewoon makkelijk hoor. Het voorpand eigenlijk het zelfde als het achterpand. Mouwen zelfde formaat er aan naaien en zijkanten dicht naaien en dan de schouderpartij en voor het hoofdje een stukje open laten. Ja ja, daar ging het dus mis. Ik naaide gewoon alles dicht . Niks geen ruimte meer voor het hoofd. En kon er later een kussen van maken wat ik dus ook gedaan heb. Lang heeft ze er mee geknuffeld en nam ze het overal mee naar toe. Tot ze groot genoeg was, en van het originele "kussen" zo goed als niks meer over was.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Leuk leuk!! Daar ga ik eens over nadenken, er komt vast wel een leuk verhaal bovendrijven! :-) Het is alleen al leuk om al die andere verhalen te lezen, dus je give away is sowieso geslaagd! En alweer zo'n lief konijntje!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik hoop dat er heel wat verhaaltjes binnenkomen. Zelf weet ik er geen
  groetjes

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoi. Niet erg hoor. Gewoon een krabbel hier achterlaten is al voldoende :-)
   Blij dat je meedoet. Fijne dag!

   Verwijderen
 8. Er is mij wat te binnen schoten, van nog niet zo lang geleden. ;-)
  Ik heb mij altijd voorgenomen als schoonmoeder géén commentaar te leveren op mijn schoondochters (op dit moment één). Mijn eigen schoonmoeder kon daar wat van (al had ik een heel goede band met haar).
  Mijn schoondochter had haar Bachelor-uitreiking en als schoonouders waren wij ook uitgenodigd. Ik bedacht dat het leuk zou zijn haar een flesje wijn te geven (daar houdt ze van en haar eigen moeder geeft altijd bloemen). Als extraatje hing ik er een tashanger aan, met een (zelfgemaakte) hanger van het (bij ons overbekende) Blond-Amsterdam-servies, wat ze erg leuk vindt.Waar ik even niet aan gedacht had, was dat er achterop de hanger een bijbeltekst stond. Ik had een workshop in onze kerk gegeven over communicatie en had daarbij passende bijbelteksten gezocht. Deze hanger had ik als voorbeeld voor deze workshop gemaakt. Ik vond die zo leuk voor haar, dat ik er voor haar ook zoéén wilde maken. Door tijdgebrek kwam ik daar niet aan toe en besloot toen de voorbeeld-hanger die ik al klaar had aan haar te geven. Ik wist niet meer precies wat er in de bijbeltekst stond, die er op de hanger stond. Ik wilde dat van te voren nog even opzoeken, maar door de haast (ik had het druk en kan slecht plannen) vergat ik dat. Ik besloot dat ter plekke aan mijn schoondochter uit te leggen. Dat (chaoot als ik ben) vergat ik óók. Mijn schoondochter was heel blij met de wijn en de tashanger. Een paar dagen later kreeg ik een berichtje van haar. Ze bedankte mij hartelijk voor de wel zéér toepasselijke bijbeltekst. Lees en huiver welke tekst bij mijn lieve, altijd kwebbelende, met haar mondje vooraan-schat van een schoondochter terecht gekomen was: Spreuken 10 vers 19: Een veelprater begaat al snel een misstap, wie zijn tong in toom houdt is verstandig... Oeioei, een toepasselijker tekst had ik haar niet kunnen geven, vond zij zelf ook, dat kón toch geen toeval zijn... Samen met mijn zoon (student theologie) zocht zij een tekst uit die zij voor mij heel toepasselijk vond: Jesaja 3 vers 6: Een man grijpt in het ouderlijk huis zijn broer bij de arm en roept hem toe: 'Jij hebt een mantel. Wees jij onze leider en schep orde in deze chaos.'
  Die mocht ik in mijn zak steken, zéér toepasselijk. ;-) We konden er later samen smakelijk om lachen! :-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Oef, wel een lang verhaal. ;-)

   Verwijderen
  2. Hahaha ... was wel even "schrikken" zeker toen je dit vernam ... niet direct weten wat reactie je hiermee uitgelokt had ... gelukkig konden jullie beiden erom lachen. Wel een heel mooi idee met die spreuken.

   Verwijderen
 9. Hai Tinne, wat leuk dat je mijn volgster bent geworden van mijn blog. Natuurlijk bracht ik graag een tegenbezoekje op jouw blog en ik vond hem zo leuk, dat ik graag volgster word van jouw blog ;-)
  Groetjes en graag tot een volgende keer

  BeantwoordenVerwijderen

Tiem Flies!

De laatste weken ontzettend druk gehad  maar heb toch mijn allerlaatste wintertruitje nog afgewerkt  Een eenvoudig modelletje ( geen patroon...