woensdag 20 augustus 2014

Voor de creatieve blog hop nodig ik uit ...


1.     Waar ben je momenteel mee bezig?

Hahaha … sorry moest even met mezelf lachen daar ik mijn tekst in het wit aan het typen was. Zou het dan toch waar zijn van als je blond bent, ben je …  ?
Grapje hoor. Even serieus nu.                                                             

Momenteel ben ik aan heel wat projecten bezig en of juist afgewerkt. 

Zo liggen mijn twee cal-dekens te roepen op een pen sinds week 27.
Heb ik ondertussen ( voor de lol ) sokjes, bloemen en een muts gehaakt.
Is er onlangs een poncho van mijn haakpen gegleden.
Ben ik slofjes aan het maken voor mijn dochter (blauwe = prototype).


De laatste toeren aan het haken van een nieuwe omslagdoek.


Chili de huiskat voorzien van een dekentje (moest nog draadjes instoppen maar het dekentje is al in beslag genomen).


Mijn vestje voor de zomerperiode van  2014 2015 aan het ineenzetten.
Patronen aan het uitwerken voor een kraamcadeau hetgeen ik hier helaas nog niet uit de doeken kan doen.

Ben ik al mijn schildergerei aan het bijeenzoeken ( vroegere hobby was aquarel schilderen) daar het terug kriebelt. Ideeën zijn er al bij de vleet.

Dagelijks supporteren voor mijn echtgenoot die op dieet is. D.w.z. alles op voorhand afwegen, cal berekenen, klaarmaken en af en toe een nieuw receptje uitvinden om wat variatie te kunnen brengen. Hij is al 12 kg lichter sinds half juni. Gelukkig mag hij tijdens het weekend eten wat hij wilt. Natuurlijk moet ik mij elke dag opofferen om al het lekkers dat niet in zijn dieet voorkomt uit de weg te ruimen … hihihi … en ik bak nog evenveel desserts als voordien dus … binnenkort ben ik op dieet whaaah ….

Mijn vader, de oudste telg van 90 lentes jong, moet ik om de 2 weken voorzien van een lading zelf gebakken wafels, muffins en cup cakes ( vandaag is het weer zo ver). Soep maken in mijn heksenketel om iedereen zijn diepvriezer geregeld aan te vullen. En ja, mijn vader kokkerelt nog regelmatig zelf ondanks zijn hoge leeftijd. 

                                               
                                          

Aan het bedenken hoe ik de logeerkamer ga omtoveren tot hobbykamer. ( Schat, als je dit leest dan weet je wat er jou volgend weekend te doen staat … hihihi ).

Voor de rustige (heum...) momenten ligt er steeds een vrachtje leesvoer klaar. Voor het moment is dit een reeks van Aspe.
Aan het hopen dat ik binnenkort terug aan de slag kan als verpleegkundige daar ik momenteel nog steeds aan het revalideren ben van een rugoperatie ( ik mis mijn werk enorm ).

                                                           


2.     Hoe verschilt jouw werk met dat van anderen ( in hetzelfde genre?)?

Mijn creaties zijn niet allemaal van originele aard. Maar dat is dan ook niet echt mijn bedoeling. Probeer mij meestal aan een patroon te houden maar durf op het einde daar toch nog een eigen “swing” aan te geven. Laatste tijd gebruik ik heel veel kleuren. Ik kan daar enorm van genieten van die prachtige kleurverlopen en sommige effecten blijven mij maar boeien en verrassen. Ik probeer indien mogelijk steeds een persoonlijke toets te geven aan mijn creaties.


3.     Waarom doe je wat je doet?

Omdat ik een creatief zieltje ben.
Omdat ik hier mijn overtollige energie aan kwijt kan wanneer ik een slechte dag heb op fysiek gebied.
Omdat een eigen creatie meer voldoening geeft.
Omdat ik soms mijn “ei” kwijt kan tijdens het haken, breien, naaien, koken enz …
Omdat ik het gewoon heel graag doe.
Omdat ik een schat van een buurventje heb, namelijk Seppe en hem geregeld verras met een zelfgemaakte creatie die ik dan stiekem aan de deurklink ga hangen met een gekke boodschap erbij.  Ik hoor dan de vreugdekreten tot in huis als hij ze ontdekt.
Omdat ik heel veel slapeloze nachten ken en het de perfecte oplossing is om mij bezig te houden zonder dat ik de anderen stoor tijdens hun nachtrust.
Omdat ik heel graag leer en bijleer van anderen


4.     Hoe werkt het creatief proces bij jou?

Tja … ik bruis geregeld ( lees teveel ) van ideeën en krabbel die dan in mijn beruchte  XXL – note – boekje om vervolgens deze later rustig uit te werken ( is soms wel een proces van lange adem). Dit gebeurt meestal bij haken en breien.

Onlangs een tas gehaakt voor mijn dochter. Op een  moment zat ik even vast om de juiste en perfecte voering te vinden. Scheurt mijn man zijn nieuwe bermuda short toch niet zeker en ja hoor …  bingo … de schaar erin, in model geknipt, onder de naaimachine en klaar was de tas. Het ergste is dat ik tot heden nog niets durven zeggen heb over de herkomst van de binnenvoering daar zij deze juist zo cool vind met al die binnenzakken.

Bij het kokkerellen gaat het proces eigenlijk door op het moment zelf. Het begint al bij het winkelen in onze exotische supermarkt waar ik alles kan terugvinden van verschillende landen. Ik begin dan soms gewoon te experimenteren met bv. kruiden en uitheemse groenten. Het presenteren zelf vind ik ook heel belangrijk en daar durf ik wel eens extreem gaan doen (jaren geleden nog gewonnen met mijn receptje van kip hetgeen ik bereid had in colasaus). Meestal heb ik wel het probleem dat ik heel wat specerijen gebruik en dat ik achteraf niet meer weet wat ik gebruikt had laat staan de hoeveelheid. Gevolg : nooit 2x exact hetzelfde maar steeds overheerlijk volgens mijn proefkonijnen (lol).

Wanneer ik een etentje organiseer gebruik ik tegenwoordig de recepten van Creaymme. Sinds ik deze gebruik en haar tips in acht neem krijg ik enorm veel complimenten. Wat betekent dat ik mijn genodigden ook voortaan vaker over de vloer krijg. Alle eer gaat naar Ymme waarvoor dank !!!

Ik maak tevens even gebruik van dit moment om iedereen te danken voor de aangename sfeer, de leuke berichten, de schitterende creaties en zoveel meer  … want jullie zijn allemaal toffe bloggers met gouden handen en het hart op de juiste plaats!

Voor deze creatieve blog hop wil ik Marloes uitnodigen met haar blog http://marloeskreatief.blogspot.be/ daar zij een  opleiding creatieve handvaardigheden heeft gevolgd en ongelooflijk creatief is op alle vlak en mij steeds weet te boeien.


Als tweede persoon nodig ik Margaret uit met haar blog http://amberscreaties.blogspot.be/ daar haar liefde voor haken enorm spectaculair uitgegroeid is tot het zelf ontwerpen en het geven van workshops. Het nooit teveel is/was om mij te helpen en of raad te geven, maar vooral omdat zij mij als nieuweling  bij de virtuele hand genomen heeft om mij door dit Blogland te loodsen. Waarvoor dank Amber !!

11 opmerkingen:

 1. Zo, we zijn een stuk wijzer ;-) Wat heb je het druk met van alles en nog wat, lekker hé om met zoveel verschillende dingen bezig te zijn. Ik moest erg lachen om de foto van de poes op het nieuwe kleedje waarvan de draden nog afgewerkt moeten worden. Misschien moet je die draadjes maar gewoon laten zitten, dan heeft poes ook iets om mee te spelen.
  Groetjes weer

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hallo Marjan, Ik zou met mezelf geen blijf weten moest ik niets om handen hebben. Gelukkig is mijn echtgenoot een heel rustig type :-)
  En ja hoor, gelijk heb je want de poes zit meer met de draadjes te spelen dan dat ze op het dekentje gaat liggen.
  Fijne dag, Tinne

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Leuk om te lezen! Weer zo'n bezige bij en multitalent! Zouden 'wij bloggers' stiekem dan toch 36 uur in één dag hebben? :-)
  Knap van je man! En jou!
  Super leuk voor Seppe, in mijn gedachten hoor ik zijn kreten ook :-)
  En ik moest lachen toen ik jouw wafels zag. Ik heb bij het noodgedwongen leegruimen van mijn keukenkastjes (we hadden een lek) afgelopen weekend mijn wafelijzer 'herontdekt'. Het is wel een ander model; hij bakt hartjeswafels, ken je die? Ik ben al aan het neuzen voor recepten.
  Lieve groetjes,
  Sandra

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Was dat maar waar van 36 uur in één dag dan pas zou je hier iets zien ... hihihi .
  En ja, zo'n hartjeswafelijzer heb ik ook staan. Ik gebruik deze wafeltjes meestal als "krokantje" bij een ijscoupe met vers fruit. Het is lekker en presenteert ook mooi omwille van zijn vorm. Je brengt mij weer op een idee hoor :-)

  Lieve groetjes, Tinne
  P.S. Ik stuur jou een receptje door van "hartjeswafels" door om eens te proberen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Jaaaaa, ontvangen! Kei lief! Ik denk.... hoop (als het lukt er tijd voor vrij te maken)..... dat er dit weekend hartjes gebakken gaan worden :-))

   Verwijderen
 5. Hoi Tinne, leuke blog heb je. Je bent ook wel zo'n bezige bij.
  Fijn dat je je vader nog kan verwennen.
  Zelf mag ik ook graag wafeltjes bakken.
  groetjes, Loes

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je Loes. Ben daarstraks een vrachtje lekkernijen gaan wegdoen naar mijn vader en als ik zijn glimlach zie verschijnen ben ik gelukkig.

   Verwijderen
 6. Zo Tinne, nou nou, je zou ook nog schrijfster als hobby kunnen gaan doen wanneer het andere even tegen zou zitten aan creatieve stuipen
  Maar zonder gekheid. Complimenten voor je echtgenoot en jouzelf, met de al reeds afgevallen kilo's. Super goed hoor.
  En leuk al die dingen te lezen die je met ons deelt.
  Veel liefs
  Wil

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hihi ... denk dat ik voor 't moment aan mijn maximale bezigheidsgehalte zit nu. Gelukkig valt dit dieet heel goed mee want mijn echtgenoot is een echte Bourgondiër. Daar het zeer gevarieerd is is het ook vol te houden.
   En ja, op deze manier leren we elkaar toch een beetje beter kennen hé :-)
   Liefs, Tinne

   Verwijderen
 7. Dag Tinne, sorry dat ik nog niet reageerde maar we zijn net terug van een paar dagen weg. Fijn om jouw antwoorden te lezen. Je bent wel heel erg bezig, wanneer je dat allemaal klaar krijgt is me een raadsel. En dan nog de begeleiding van de echtgenoot ! En Tinne, bedankt voor al die lovende woorden. Ik bedenk het ook niet zelf maar ik maak dan blijkbaar een goede keuze uit het aanbod van recepten.
  groetjes,
  Ymme

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Af en toe enkele dagen ontsnappen aan de drukte kan deugd doen. Alleen jammer dat het terug al zo frisjes geworden is. Hopelijk geeft september ons nog enkele zonnige dagen. Fijn weekend nog, Tinne

  BeantwoordenVerwijderen

Tiem Flies!

De laatste weken ontzettend druk gehad  maar heb toch mijn allerlaatste wintertruitje nog afgewerkt  Een eenvoudig modelletje ( geen patroon...